Следващият курс ще започне на:

A+ A A-

Сляпата зона - какви опасности крие

сляпа зона

Сляпа зона ​​в превозно средство е площ около превозното средство, която не може да бъде наблюдаван директно от водача по време на шофиране при определини обстоятелства. Слепи зони съществуват в широка гама от превозни средства: автомобили, камиони и т.н

В транспорта, видимостта на водача е максималното разстояние, при което водачът на превозното средство може да види и идентифицира обекти около превозното средство. Видимост се определя основно от атмосферните условия и от дизайна на автомобила. Частите на превозното средство, които влияят на видимостта включват предното стъкло, арматурното табло и страничните колони / стълбове. Добрата видимост на водача е от съществено значение за безопасното движение по пътищата.

Съвети за следене на слепите зони

Няма значение дали се движете или колата е в покой. И в двата случая, това е от съществено значение за вашата безопасност и тази на другите участници в движението, да се направят някои допълнителни проверки, преди да решите да предприемате никакви маневри.

При тръгване 

Проверете във вашите огледала за движение зад вас, а след това се огледай над лявото си рамо, преди да потеглите. В някои случаи може да помогне да свалите прозореца, така че да можете да видите по-добра картина. Някои превозни средства имат "парк троник" ситема. Подобни устройства може да помогнат за намаляване на слепи петна, но не разчитайте изцяло на тях. Винаги използвайте вашите огледала в комбинация с бърз поглед над рамото, преди да се ангажирате с каквито и да било решения.

В движение

Сляпа зонаШофьорът на синята кола вижда зеления автомобил чрез неговите огледала, но не може да види червената кола без да се обрърне за да провери сляпата зона ​​(огледалата не са правилно регулирани)

Невидимите зони в движение са от двете страни на автомобила. Не се оглеждайте, за да проверите за тях - това ще наруши фокуса ви от пътя пред себе си, с потенциално опасни последствия. Редовното и разумното използване на огледалата ще ви държим в течение на случващото се отзад. Но вие все пак ще трябва да проверите своите слепи зони, за да събере колкото е възможно повече информация, преди да направите някои маневри. Трябва да хвърлим един бърз поглед настрани, преди:

  • престрояване
  • когато се включвате на автомагистрала или главен път
  • когато трафикът се влива във вашата лента отляво или отдясно

Вие също трябва знаето където са слепите петна на другите шофьори и да ги избягвате.

Не пропускайте да прочетете и за паркиране на заден ход

„ВИТ 12“ ЕООД е фирма с дългогодишен опит на пазара за стелажи, стелажни системи, подемна техника и почистващи машини. Разполагат с висококвалифицирани специалисти, който делайлно разглеждат индивидуалните нужди и изисквания на всеки клиент.