Следващият курс ще започне на:

A+ A A-

Паркиране

Паркиране на наклон

успоредно паркиранеДори да живеете в сравнително "плосък"  като Пловдив град един ден ще ви се наложи да паркирате на стръмна улица на някое тепе(въпреки че тепетата са на изчезване и не винаги и отворени за мпс)

За да добиете представа за безопасно паркирне на път с наклон, чете долу :) 

Прочети още: Паркиране на наклон

Паркиране назад

Наблюдение 
Внимателно наблюдение е от съществено значение за всяка маневра, особено в паркинги, където често има голямо движение на пешеходци.

Другите шофьори, които маневрират, или търсят пространство за паркиране, може да не обръщат толкова внимание, колкото би трябвало.

Прочети още: Паркиране назад

Успоредно Паркиране

Световен рекорд - 15см свободно пространство! Инструкции за нормално паркиране малко по-долу

 успоредно паркиране

1Спрете до колата която се намира пред вашето място. Предните брони са изравнени и разстоянието помежду ви е около 60см. Включете задна предавка и дръжте крак на съединителя.

2Тръгнете назад на полусъединител с много бавна скорост въртейки волана към бордюра. Ъгълът трябва да е остър, но не трвърде! Около 45 градуса

3Когато облегалката ви се изравни със задната броня на другата кола, започнете да въртите волана на другата страна(навън от бордюра)

4Изправете посоката. Сега колата ви би трябвало да е на 20см от тротоара и успоредна на него. Може да се наложи да дадете напред, но си оставете място за излизане. Слезте и приемете овациите на околните пешеходци :)

Не пропускайте да прочетете и за  паркиране на заден ход  както и паркиране на наклон

„ВИТ 12“ ЕООД е фирма с дългогодишен опит на пазара за стелажи, стелажни системи, подемна техника и почистващи машини. Разполагат с висококвалифицирани специалисти, който делайлно разглеждат индивидуалните нужди и изисквания на всеки клиент.