Следващият курс ще започне на:

A+ A A-

Рисковете на високата скорост

Не бързайте когато шофирате в населени места или на път с натоварено движение. 

50км/ч е ограничението на скоростта в населено място75 % от всички пътни инциденти се случват в градски условия, сравнено само с 6% на магистрали.

Рискът от тежка злополука зависи от скороста при сблъсък. Например при сблъсък отзад с ниска скорост е малко вероятно да пострадате. Ударите ли обаче велосипедист, моторист или дете със скорост, дори и съобразена със закона, може да доведе до фатални последствия.

Не възприемайте ограниченията за скорост като цел, и винаги обръщайте внимание какво се случва около вас. Разумни дистанция и скорост ще ви дадат ценно време да прецените насрещните опасности и да реагирате. Няма да се налага да спирате и тръгвате рязко, което ще ви спести и гориво. Внимавайте на кръстовища, сфетофари и пешеходни пътеки! Опитвайте да предвидите хода на пешеходците и велосипедистите. Ако пешеходец, особено дете, гледа на другаде, той може да озове на пътя ви във всеки един момент.

Планирайте пътя

Мисълта, че имате достатъчно време, за да стигнете където и да е, ще ви помогне да се отпуснете и да избегнете нуждата от високи скорости

„ВИТ 12“ ЕООД е фирма с дългогодишен опит на пазара за стелажи, стелажни системи, подемна техника и почистващи машини. Разполагат с висококвалифицирани специалисти, който делайлно разглеждат индивидуалните нужди и изисквания на всеки клиент.