Следващият курс ще започне на:

A+ A A-

Пазете дистанция

По-голямо разстояние, по-малък риск!

distancia shofiraneСблъсък отзад е едно от най-често срещаните пътни произшествия
Следенето на дистанцията зад вас е също толкова важно колкото и пред  автомобила ви. Ако автомобилът зад вас е твърде близко помислете за алтернативна позиция съобразена с автомобилите отпред и отзад.
Когато спирате,  задействайте стоп светлините по-рано като леко натиснете педала за спиране. По този начин ще привличете вниманието на  шофиращия зад вас и намалите риска от сблъсък. Тази техника е толкова ефективна, че новите модели автомобили автоматично задействат аварийните светлини когато натиснете рязко спирачка.


Правилото скорост-дистанция

Скорост км/ч Дистанция - метър
  Сухо Дъжд/сняг/нощ
50 25 50
60 30 60
80 40 80
100 50 100


Като минимум при сухи пътни условия, се старайте да поддържате дистанция два пъти по-малка от скороста на движение. С други думи, ако се движите със 50км/ч дистанцията трябва да е 25 метра. При дъжд, сняг, мъгла и нощно шофиране съотношението е 1:1, или скорост 80км/ч = 80 метра дистанция!


Винаги си оставяйте изход
Не забравяйте да оставяте място и от страни на автомобила ви и избягвайте, където е възможно, да се движите непосредствено отсрани на други автомоби. Бъдете нащрек когато  сте в “сляпата зона“ на другия шофьор. Той може ли да ви види? Ако вие не го виждате в неговите огледала, значи и той не ви вижда.
Ако някой шофира до вас със същата скорост, променете скоростта си, за да се отвори място до вас. По този начин ще може да избягате от идващи насреща проблеми.

В Poohy.bg ще откриете съвършенството под формата на мека, лека и изключително комфортна завивка. Колекцията ни от луксозни завивки от гъши пух ще впечатли дори и скептиците. Пухените изделия са изработени с висок клас естествени гъши пух, внос от Полша по иновативна технология. Те са екологично чисти, хипоалергични и по-комфортни от всичко, което сте виждали до момента.