Следващият курс ще започне на:

A+ A A-

Тръгване от наклон

hillТръгването се извършва от положение на активирана ръчна спирачка.

Съветваме ви да намерите спокойна странична улица, където може да се упражнявате докато свикнете. Съветваме ви също редовно да проверявате състоянието на ръчната ви спирачка. Ако може да тръгнете при вдигната такава, то се налага тя да бъде затегната.

  • Старирайте двигателя и включете на първа предавка
  • Натиснете газта и отпуснете съединителя както при нормално тръгване докато почуствате че колата е готова да тръгне
  • Когато колата е почти на прага да тръгне, продължете да натискате газта и в същото време освободете ръчната спирачка
  • Вече движейки се по склона, не бързайте да превключите на горна предавка тъй като колата може да изгасне. Сега се нуждаете от по-голяма интерция и по-високи обороти отколкото при нормални условия. Не забравяйте, че наклонът допълнително натоварва двигателя

Пуснете ръчната спирачка в точния момент, когато сте поддали малко газ, и автомобилът няма да се върне назад. Всичко опира до уцелването на подходящият момент на освобождаване на ръчната.

Tagged under: съвети,

В Poohy.bg ще откриете съвършенството под формата на мека, лека и изключително комфортна завивка. Колекцията ни от луксозни завивки от гъши пух ще впечатли дори и скептиците. Пухените изделия са изработени с висок клас естествени гъши пух, внос от Полша по иновативна технология. Те са екологично чисти, хипоалергични и по-комфортни от всичко, което сте виждали до момента.